Hẻm restaurant

Project Detail

Location: Hồ Chí Minh City, Việt Nam

Year: 2016 - 2017

Team: Phạm Nhân Thọ, Lê Danh Quân,

Huỳnh Thư Hoàn, Nguyễn Hoàng Lan

Clients: Ms. Dung & Mr. Tuấn Anh

Contractor: Đinh Đức Anh Vũ +...

Photos: Quangdam

[English below]

Thiết kế cuối năm 2016, công trình nằm trên khu đất 500m2. Lấy ý tưởng từ những con hẻm Sài Gòn, 6 khối chức năng khác nhau gồm nhà hàng, bếp, quầy bánh… được định hình. Từng khối như một tiệm nhỏ và cùng với trật tự sắp xếp của mình, các tiệm này chừa lại những đường hẻm bao quanh, vừa là giao thông, vừa là chỗ ngồi, liên tục từ trong ra ngoài. Mỗi khối một màu, lấy riêng cho mình hình dáng căn nhà nhỏ, khi xếp lại cùng nhau tạo thành một ngôi nhà lớn nhìn từ tổng thể chung. Công trình hoàn thành và đưa vào sử dụng tháng 5 năm 2017.

 

_________________

 

 

Designed in late 2016, the space consists of six separate units spread over 500m2 of land, including restaurant, kitchen, bakery... The layout is intended to mirror traditional Saigon alleyways ('Hẻm' means alley in English). Each unit is designed like an absolute separate shop, and a house at the same time, differing from others in forms and colors. Meanwhile leftover space becomes a wandering flow which is used not only for circulation but also for setting the tables and seats by chance. Those little houses join together for a whole bigger one. Contrast colors create a sense of amazement for all the customers who've been here.